tisdag 8 augusti 2006

South Sweden Tour 2006

Kära dagbok...

Nu har familjen återvänt till en igenslammad pool med mygglarver (trodde först det var grodyngel, men det är mest sannolikt mygglarver) och gröna alger, efter att ha turnerat runt landets södra delar i två och en halv vecka.

Vi inledde med några dagar i Trollhättan och Vänersborg för att hälsa på goda vänner, och tog oss sedan till Skövde för att vara med om sommarens Oas-möte. För min del var det första gången, men jag ser redan fram emot nästa tillfälle. På en mängd olika sätt visade det sig vad kristendom är när man låter Jesus stå i centrum, istället för att låta en massa andra och mindre viktiga ting ta plats. Inte minst blir man imponerad av Barn-Oas som tar barnen på ett oerhört allvar. Det är inte gulligt när ett par hundra barn strömmar fram för att sjunga och dansa inför Gud av hjärtans lust, det är på allvar! Paw rikk-tith! Jag blev alltmer befäst i min tro att det är så här ekumeniskt samarbete byggs, genom att mötas i bön, lovsång och gudstjänst. Det innebär inte att skillnader inte finns, utan att det som är viktigast tillåts vara just viktigast.

Under dagarna i Skövde hann vi även med en avstickare till Hjo för att hälsa på den gamla kollegan (se länk), och få en exklusiv guidning i den vackra lilla staden vid Vättern. Dessutom en titt i en nyutkommen bok av en författare som verkar tycka ganska synd om sig själv, eftersom hon bara erbjöds en femteplats på valsedeln i höstens val. Då bytte hon parti och nu står hon på plats 40. Hoppas hon är nöjd. Själv blev jag mest trött.

Efter en kort mellanlandning i föräldrahemmet i Vetlanda gick så turen vidare till Gotland, där svärmor och svärfar med alla barn och barnbarn hyrt in sig i EFS missionshus i Hejde, några mil SO Visby. Därifrån har vi sedan gjort utflykter till Visby (tornerspel och strosat i staden, tradig saffranspannkaka på medeltidsveckan), Lummelundagrottorna, Fårö (god saffranspannkaka), Kneippbyn (en dag var definitivt tillräckligt) och Ljugarn (bangolfen höll på att blåsa bort, de som ägnade sig åt windsurfing och kitesurfing hade det däremot riktigt bra förspänt).

Nu är det bara att ladda inför kommande anställningsintervjuer!

Inga kommentarer: