tisdag 29 augusti 2006

Dödbakt förslag

Livsmedelsverket har fått för sig att det ska rädda mänskligheten från hembakta bullar, sådana som serveras vid kyrkkaffe, säljs för att finansiera skolresor osv. Milde tid! Har de inte annat för sig? Dessutom skyller de på EU, som inte alls har några regler som tvingar oss till dylika stolligheter. Skärpning!

Kristdemokraternas vice ordförande Maria Larsson har, liksom centerkvinnornas ordförande Annika Qarlsson, frågat jordbruksminister Ann-Kristin Nykvist hur hon förklarar det hela. Ministern ville ha lite tid på sig att studera frågan. Det kan nog behövas, för tydligen behövs en smärre kulturrevolution på Livsmedelsverket.

Gör som den "gamla" centerpartisten Marianne Karlsson i Skänninge (f.d. riksdagsledamot m.m.), strunta i dumheterna och baka på! Det ska jag göra (fast matbröd, inte bullar).

För övrigt har gräsmattan kommit en bit i sin återhämtning efter semestern. Det vita havet av baldersbrå är borta (de flesta med åtminstone en bit av roten), fingrarna värker och efter en omgång med gräsklipparen ser det sanslöst tufsigt ut. Det får bli en runda till idag. Fast först ska jag se till att fylla på bokbordet i kyrkan, inför söndagen då vi öppnar för säsongen, samt luncha med min kära hustru som råkar ha en timme över i stan mitt på dagen.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Inga kommentarer: