torsdag 17 augusti 2006

I brevlådan idag...

låg det en folder där det stod: "Välkommen till Helsingborg. Här röstar vi på Sverigedemokraterna." Skulle inte tro det. En av mina vänner har istället flyttat från stan just för att han, som ursprungligen kommer från ett annat land, inte kände sig välkommen och trygg här.

Sverigedemokraterna presenterar sig som ett parti för och av vanliga svenskar. Jag vill ha ett parti som ser till alla människor, och som inser att alla människor har ett absolut och lika värde. Därför kandiderar jag för Kristdemokraterna i höstens val. En av (sd)-kandidaterna säger att de inte "principiellt (har) något emot invandrare", och exemplifierar med de många duktiga invandrare som kom på 60- och 70-talen och som bidragit med mycket för Sverige. En annan säger att de pensionärer som genom hårt arbete byggt upp vårt land förtjänar en god service och en värdig ålderdom. Jaha, och de som inte kunnat arbeta då, hurdan ålderdom förtjänar de enligt (sd)? Ättestupa kanske? En sådan nyttoinriktad syn på människor är ingen bra utgångspunkt för att forma en politik.

Allas lika värde är en nödvändig grund för att få ett gott samhälle, och det leder till större konsekvenser för den praktiska politiken än man kanske först inser.

Inga kommentarer: