fredag 15 juni 2007

Våga växa vila vandra

Det är ledorden för kyrkokonferensen 2007. Denna dag har inletts med information kring de motioner som kommer att behandlas under eftermiddagens påverkanstorg, för att sedan tas upp för beslut imorgon. Vid påverkanstorget har fler ombud och deltagare möjlighet att delta i samtalet. Från SMU har en motion kommit med rubriken "Vision om enhet", som handlar om SMU:s samarbete med baptisternas och metodisternas ungdomsförbund. Styrsö missionskyrka har motionerat om att satsa på församlingar som vill börja om och få en nystart. Högbergskyrkan i Ludvika skriver om situationen med folkmordet i Darfur. De skriver även, i likhet med Skårekyrkan i Karlstad, om ömsesidighet i mission, dvs. vikten av att missionen är en tvåvägskommunikation och något vi gör tillsammans.

Efter denna presentation har även Missionskyrkans verksamhetsplan och budget gåtts igenom, för att se hur den medverkar för att uppfylla samfundets målbild inför 2010, "En kyrka - med rum för hela livet - som erbjuder befrielse och upprättelse genom mötet med Jesus Kristus."

Just nu har beslut tagits om ordination av nya pastorer och diakoner, följt av ett tack till de pastorer, diakoner och missionärer som under året fyller 65.

Igårkväll fick jag äntligen chansen att se broder M:s nyinredda studio i närheten av Östermalmstorg. Riktigt, riktigt snyggt var det!

Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer: