torsdag 14 juni 2007

Kyrkokonferensen har satt igång

Idag började det på allvar. En inledningsgudstjänst med dialogpredikan av Missionskyrkans missionsföreståndare Göran Zettergren och Svenska Kyrkans ärkebiskop Anders Wejryd, som utgick från texten där Natanael frågar Filippos: Kan något gott komma från Nasaret? Vi kan nog vara ganska hemmablinda ibland, och inte se vad vi redan har, vilket är olyckligt. Även i det välkända kan det finnas mycket som är värt att ta vara på. Under eftermiddagen har det sedan hållits ett antal seminarier kring skilda ämnen. Det jag besökte handlade om ömsesidighet i mission, och hur vi kan utveckla och ta vara på de internationella kontakter som finns. I panelen fanns deltagare med bakgrund i Kongo och Equador, samt en observatör från katolska kyrkan som hjälpte till att komma med synpunkter lite grann från sidan.

Man kan fundera över om ömsesidighet är rätt ord att använda, det handlar rätt mycket om att saker och ting ska gå i vissa riktninger. Kanske skulle vi hellre tala om tillsammans, då det handlar mer om att vara än om att göra?

I seminariet talades det också en hel del om det faktum att vi i Sverige har så svårt att erkänna att vi är beroende av någon, varken av andra människor eller av Gud. Där har vi något att arbeta med. En lärdom som vi kan dra från missionskyrkans systerkyrka i Indien, HCC, är just det faktum att vi behöver ta tid för att umgås med Gud i bön, om församlingen ska hålla sig på rätt kurs.

Nu är det dags för förhandlingar igen, och Er bloggare ska bege sig in i salen, eftersom han samtidigt har ansvar för att hålla ordning på eventuellt uppkommande öppna omröstningar. See you later!

Andra bloggar om: , , , ,

Inga kommentarer: