torsdag 21 juni 2007

Sanning och konsekvens

Efter gårdagens beslut om att inte ge socialnämnden i Vetlanda ansvarsfrihet börjar nu en del av konsekvenserna skönjas. De ledamöter som fanns med under 2006, och nu fortsatt detta år, lämnar sina uppdrag. Ja, eller hur blir det, egentligen? När man ser vad den socialdemokratiske gruppledaren säger i SvD-artikeln ovan blir åtminstone jag lite osäker. Han säger: "jag har också markerat att vi som parti ska bedöma i vilken grad de har ansvar". Må så vara, men han verkar inte riktigt förstå vad som hände igår kväll. Då bedömde kommunfullmäktige att de, tillsammans med alla andra ledamöter i nämnden, hade ansvaret. Punkt slut.

Det hade stått revisorerna fritt att tillstyrka ansvarsfrihet för vissa ledamöter, men avstyrka den för andra. Exempelvis tillstyrka för oppositionen men avstyrka för majoritetet. Det skulle kunna tyda på att oppositionen fört fram förslag som skulle ha lett till en annan utveckling än den vi nu tragiskt nog fått se. Revisorerna gjorde dock inte på det sättet, de fann att alla ledamöter hade lika stort ansvar, och avstyrkte således ansvarsfrihet för samtliga. Det var också vad fullmäktige fann, och beslöt. Om man inte av det begriper att den som nu ställer sin plats till förfogande också ska se till att avgå, så vet jag inte vad som ska till.

Den som är intresserad kan hitta mer information om hur fallet "Louise" hanterats i Vetlanda här. Den som vill läsa de avgående politikernas mer (Anita Gunnar) eller mindre välformulerade kommentarer till revisorernas bedömning finner dem här.

Andra bloggar om: , , ,

2 kommentarer:

Folkomrostning Nu! sa...

Dessvarre sa har staden nu bytt namn till VET-EJ-LANDA!

En del borde inte fa bli chefer och politiker. De inkompetenta manniskorna har antagligen fatt sina jobb genom det politiska korrupta systemet som tillsatter chefer efter politiska sympatier och inte efter kompetens. Sparka ut de korrupta politikerna.

En del invandrare som tros vara foraldrar ar egentligen kusiner eller vanner, man har for det mesta aldrig kunnat kolla identiteten pa manniskor som kommer till sverige. Det ar ett av problemen.

Innan man kopplar av i sommar varmen sa borde man passa pa att skriva under namninsamlingen som kraver Folkomrostning om mass-invandringen.

http://www.namninsamling.se/
index.php?sida=2&nid=925

Anders sa...

Fånigheter som Din inledning stärker knappast Din argumentation.

Huruvida cheferna i Vetlanda tillsatts utifrån sympatier istället för kompetens har såvitt jag vet inte undersökts, och ingen har heller på allvar framfört det. Det är knappast där problemet sitter.

Sen begriper jag överhuvudtaget inte vad frågan om anhöriginvandring har med handläggningen av ett ärende inom socialtjänsten i Vetlanda att göra? Du kan kanske förklara kopplingen?

För Din egen del ska vi kanske hoppas att ingen startar en liknande kampanj som Du driver, för folkomröstning i Kalifornien. Risken finns att Du skulle bli utsparkad.