fredag 16 juni 2006

Varmt och gott

Gateau på Sturegallerian var inte helt fel! Kycklingfilé i god kryddning med vildris, och gott matbröd till, fick bli dagens lunch. Fast prisnivån är värre här än i Helsingborg.

Seminariet kl 14 handlade om att tro och vara delaktig. Först en stund om projektet Inuti, som handlar om att ta upp frågor om tro och församlingstillhörighet i första hand med ungdomar. Det är avgörande att ungdomar (och för den delen andra) kan känna delaktighet, och känner sig av hjärtat välkomna i församlingen och dess arbete. En egentligen självklar sak är att vi helt enkelt tar de tillfällen som finns att tala om vår tro och vad den innebär. Vad gör vi exempelvis av kyrkkaffet? Ordet vid bordet, var det nån som nämnde om.

En andra del på seminariet rörde mer allmänt frågan om medlemskap, och kom att fokusera ganska mycket på små barns medlemskap i församlingen. Jag kan tycka att det finns ett starkt samband mellan dop och medlemskap, om man vill döpa små barn har jag svårt att se konsekvensen i att inte samtidigt låta dem bli medlemmar i församlingen. Däremot är jag på det hela taget tveksam till att överhuvudtaget döpa den som inte själv har tagit ställning till det, vilket för min egen del löser en del av den problematiken.

Inga kommentarer: