torsdag 15 juni 2006

Seminarier och fortsättning

Efter lunchen på stan har femton parallella seminarier genomförts. Några av dem handlar om frågor som kommer upp på konferensen, övriga om andra intressanta ämnen. Det som behandlade samarbetet mellan Missionskyrkan och Svenska kyrkan var fulltecknat redan tidigt i morse, så det missade jag, men det fanns andra goda alternativ. Jag har nu alltså blivit mer kunnig i vad det kan innebära om Missionskyrkan blir medlem i Arbetsgivaralliansen. Det rör sig bland annat om att vara en arbetsgivare som tar väl hand om de anställda vi har, särskilt när något dyker upp som man inte är helt överens om hur man ska hantera.

Efter seminarierna har förhandlingarna fortsatt, även om presidiet ibland hoppar lite i föredragningslistan. Den mesta tiden i eftermiddag har ägnats årsberättelsen och beredningsutskottets yttrande. Beredningsutskottet är en intressant företeelse, de har under ett par dagars tid haft samtal och intervjuer med en mängd företrädare, för att göra en grundlig utvärdering av vad som fungerat bra och mindre bra under det gångna året. När de då redan tidigare exempelvis kritiserat att kyrkostyrelsens protokollshantering behöver ses över, och ingen förbättring skett, förstår jag att de reagerar med något irriterad kritik. Kyrkostyrelsen får se till att skärpa upp sig!

Som avrundning på dagens förhandlingar har de nya kandidaterna till kyrkostyrelsen presenterats; fem som har suttit med tidigare och fyra nya finns på förslag till de åtta platser som ska väljas. Under morgondagen blir det tillfälle att höra lite mer om vad kandidaterna tänker och tycker.

Nu är nästa programpunkt en kvällsgudstjänst i Filadelfiakyrkan på Rörstrandsgatan, på temat "Vägval för livets skull", med start 19.30.

Inga kommentarer: