lördag 16 september 2006

Hur dålig säkerhet får man ha?

I Svenska Dagbladet kan man läsa om att SSU:s hemsida kapats, och att de som gjorde det även har gjort förbundets medlemsregister tillgängligt för vem som helst. Häromveckan uppenbarades det att moderpartiet har låtit användaridentiteter och lösenord spridas för vinden, så att det gick att komma åt säkerhetspolisens material om statsråden planering.

Hur usel datasäkerhet får man egentligen ha, om man gör anspråk på att kunna styra riket? I det senaste fallet ska det dessutom ha rört sig om en sedan tidigare känd felaktighet, som alltså kunde ha rättats till om man bara brytt sig om det.

Det är inte OK att hacka hemsidor, eller sprida ut medlemsuppgifter. Det är heller inte OK att hålla sig med så dåliga lösningar, att det är enkelt för någon att kapa sidan. Fast jag undrar fortfarande vad socialdemokraterna egentligen menar, då de dels säger att de vill tillåta fildelning, dels blir så förfärligt upprörda då någon delar ut deras filer?

För övrigt noterar jag att Kristdemokraterna är det parti som väljarna tycker utgjort valrörelsens största positiva överraskning, och socialdemokraterna är den största negativa överraskningen. Allt enligt SKOP:s undersökning.

Andra bloggar om: , , , ,

Inga kommentarer: