måndag 30 juli 2007

En Oas för hela människan

Nu är semestern slut, och familjen har återvänt till Sundets pärla. Den senaste veckan var en riktig höjdare. Vi var på Oasrörelsens sommarmöte i Skövde, tillsammans med några tusen andra. En i verklig mening salig blandning, som bäst beskrivs av Hans Weichbrodt i hans gästblogg. Under detta möte uppstår en mängd möten, med både Gud och människor. Du som har möjlighet, missa inte att åka till Borås nästa sommar, där Oas-mötet hålls då!

Det skrevs och rapporterades lite i lokala medier kring mötet, men de stora drakarna missade tydligen helt vad som händer. DN har en gammal debattartikel från början av förra året, där två debattörer ville kasta ut alla som håller fast vid att kyrkan skulle stå för någon slags absolut sanning. SvD en ännu äldre (men läsvärd) kolumn av Göran Skytte, som förresten gästade årets Oas-möte och höll två välbesökta seminarier där han berättade om sin livsväg. Krokig men intressant. En rikstidning som har lite koll är ju däremot Dagen.

I Skövde bodde vi i en förtjusande liten stuga uppe på Billingen, tack för den Skövde turistbyrå! Där fanns också en hel rad spår att springa, mellan 1,6 och 16 km långa, för att passa alla smaker och åldrar. Jag och yngsta dottern gav oss på det kortaste tillsammans, vi hade väl en 500 meter dit och när vi var längst bort började duggregnet. Halvvägs tillbaka öppnades himlens portar mer fysiskt, och vi funderade på ifall vi var ute och sprang eller ute och simmade? Nåväl, vi kom hem den dagen med. På egen hand hann jag med ett varv på en 8-km slinga som gick på för mig hyggliga 43 minuter med ett par hundra meter till och från spåret. Alltid en början, när det nu gäller att få igång kroppen inför vad som komma skall i mars månad.

Andra bloggar om: , , , ,