Nu har jag tagit paus i förberedelserna inför nyårsmenyn. Hela menyn och alla recept går att hitta i senaste numret av tidningen Gourmet. Den inleds med en ammis bestående av en laxtartar och rökt ankbröst på krutong med getostcrème och portvinssirap. När så aptiten väckts blir det halstrade pilgrimsmusslor med fänkålssoppa och fänkålssallad. De gäster som inte äter skaldjur får väl slippa musslorna. Huvudrätten blir hjortfilé med palsternackspuré, rödvinssky och bondbönor. Knepigast var att hitta bondbönor, men en av butikerna på Söder, med många arabiska kunder, blev räddningen. Ett par goda ostar ackompanjeras av en smaskig granatäppelkompott, innan det är dags för efterrätten; crème brûlée smaksatt med lakrits samt hallonyoghurtglass och mangosalsa. Dessutom en massa gott att dricka till...
Om sedan gästerna orkar mer blir det nog en kopp kaffe och tårta innan tolvslaget.
Imorgon är det tid att baka brödet, koka soppan och steka köttet! Gott nytt år!
Andra bloggar om: nyår, mat
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar