lördag 21 mars 2009

QED

UnderbaraClara skrev en debattartikel i Expressen om hur man bäst förhindrar spridning av hiv och aids. Där hade hon den inte så populära smaken att hänvisa till ett uttalande av påven (näst sista frågan i frågestunden), där han sade att bara kondomer inte räcker för att stoppa hiv-epidemin, förutom att han talade om vad han menade var mer effektivt. I sin artikel skrev hon bland annat att "När man pratar om avhållsamhet slutar folk att lyssna." Oj, vad rätt hon hade. Jag har inte läst alla kommentarer på hennes inlägg, men de flesta av dem jag läst är på temat: lilla dumma du, hur kan du bara komma på en så fånig och löjlig idé, det är klart att man inte kan göra så! Inte så många av Expressen-kommentarerna verkar ha följt Claras råd att tänka ett varv till. Tyvärr verkar de inte heller ha ansträngt sig för att fundera på vad påvens och Claras alternativa angreppssätt har för långsiktig möjlighet att komma tillrätta med epidemin. Själv tror jag att det ligger mycket i deras tankar. Det verkar flera av de som skrivit på hennes egen blogg ha insett också.

För övrigt har dagen bestått av kampanjande för att visa helsingborgarna vad stadens styrande Femklöver har åstadkommit hittills under mandatperioden, och vilka planer som finns för de återstående nästan två åren. Ett femtiotal förtroendevalda var ute dels i bostadsområden och dels på stan i centrum för att dela ut foldrar och tala med invånarna. Ett lyckat arrangemang, på det hela taget, med god stämning bland deltagarna från alla fem partier.

Andra bloggar om: , , , ,

1 kommentar:

Magnus Johansson sa...

Hej Anders! Ursäkta att jag inte kommenterar ditt inlägg här ovan; jag vill bara tipsa om en kristdemokrats blogginlägg och tillhörande kommentarer på http://danielsturesson.blogspot.com/2010/10/vilken-te-fest-har-pm-gatt-pa.html