torsdag 15 juni 2006

Kyrkokonferensen har startat

Så har Svenska Missionskyrkans kyrkokonferens börjat, med pampig inledningsgudstjänst. Direkt efter gudstjänsten inleddes förhandlingarna, där Er bloggare valts till justerare. Det innebär att jag förväntas hålla koll på att det sekreterarna skriver i protokollet stämmer med vad som faktiskt hänt och beslutats. Det ska man ju som intresserad deltagare ändå hålla någorlunda koll på, så belastningen är inte alltför tung.

En hel lång rad med internationella gäster gladde konferensen med sin närvaro, och Ge Baojuan från Kina lämnade en gemensam hälsning från dem med utgångspunkt från texten i Efesierbrevet 2:16-17. Hon lämnade också en bonad, som med korset i centrum belyste det mer än hundraåriga missionsarbetet.

Även en del inhemska gäster hälsades särskilt välkomna, och ett par av dem lämnade korta hälsningar. Peter Weiderud från Kyrkornas Världsråd tyckte att Missionskyrkan borde inspireras av KVR:s resolutioner och kritiserade de kyrkor i USA som stött Irak-kriget, medan Bo Forsberg från Diakonia berättade om hur hans farmor under små omständigheter tagit ansvar och hjälpt till att bygga broar mellan människor i när och fjärran, och uppmanade oss att föra den stafetten vidare.

Nu är det lunchpaus, något försenat, innan det blir en mängd seminarier under eftermiddagen.

Inga kommentarer: